Welkom bij groep 4, 5 en 6!

Groep 4-5-6

Welkom bij groep 4, 5 en 6

In groep 4, 5 en 6 zitten 12 kinderen, 5 meisjes en 7 jongens.

We hebben 2 leerkrachten: juf Judith/meester Stephan en juf Herma.

Meester Stephan geeft woensdags en vrijdags les en juf Herma de rest van de week.

Na de Kerst is juf Judith er weer, zij geeft de donderdag en de vrijdag les.

We zijn best druk in de groep :

• Technisch lezen: voortgezet lezen en door veel te lezen gaat het steeds vlotter en makkelijker.
  • Begrijpend lezen: Nieuwsbegrip: begrijp ik de tekst, waar gaat het over.
  • Taal: taal, spelling en woordenschat.
  • Rekenen: erbij-sommen, eraf-sommen, splitssommen, tafels, delen, rekenen tot 1000, verhaaltjessommen, klokkijken, breuken en hoofdrekenen.
  • Schrijven: letters leren, automatiseren, tempo schrijven en netjes blijven schrijven.
  • Wereldoriëntatie.
  • Verkeer: veilig aan het verkeer deelnemen.
  • Handenarbeid: dingen maken met verschillende technieken en materialen.
  • Tekenen: opdrachten en vrij tekenen.
  • Muziek: liedjes, maat, ritme, hoog, laag, instrumenten.
  • Gymnastiek: maandagmiddag toestellenles in de gymzaal, donderdagmorgen buiten gymles.
  • Beter omgaan met jezelf en de ander: gevoelens, problemen oplossen, gesprek, rollenspel en spelletjes.
  • Computer: leesprogramma, rekenprogramma, spellingprogramma, tafels oefenen, word,

en soms ontspanning.

• Schooltelevisie: Huisje, boompje, beestje voor groep 4 en tv-weekjournaal voor groep 5.
  • Toetsen: Cito-toetsen, methodetoetsen en Avi-leestoetsen.
  • Schoolreis: We gaan gezellig met de groep een dagje op schoolreis.

Verder hebben we natuurlijk de vieringen van Sinterklaas, Kerstmis, Pasen en Carnaval.

Maar naast al het werken is er ook nog tijd over om af en toe te spelen. We hebben in de klas veel bouwmateriaal, puzzels en  gezelschapsspelletjes. Ook is er spelmateriaal voor buiten.

Het wordt vast een fijn, leerzaam schooljaar!