Welkom in groep 7-8!

Op dit gedeelte van de website kunnen jullie zien wat wij allemaal doen in de klas, maar ook verslagjes van excursies die wij doen.
Op maandag t/m donderdag is Juf Kelly in de klas en op vrijdag Juf Leslie.

De dag begint altijd met een 'inloop' moment. Tijdens de 'inloop' kiezen we een spel of werkje dat bij deze dag hoort. Er zijn dagen waarop we rekenen, taal, begrijpend lezen of lezen kunnen kiezen. De woensdag- en vrijdagochtend zijn 'vrije keuze' dagen. Op deze dagen kunnen we soms dan een eigen spel kiezen of werken met constructiemateriaal. Na de inloop hebben we altijd taal, rekenen, spelling, technisch en begrijpend lezen.

Naast alle gewone vakken hebben we ook gym, creatieve vakken en wereldorientatie. Gym hebben wij op maandagen in de zaal en op donderdag op het plein. Voor wereldorientatie werken we dit schooljaar met Faqta. Door middel van projecten leren we over de natuur en techniek, de wereld en over de geschiedenis.

Kortom, onze dagen zijn altijd anders! Hieornder vind je verschillende activiteiten die wij in de klas of met de klas hebben gedaan. Veel kijkplezier! De foto's van de verschillende activiteiten zijn via facebook te vinden.

Dagje Slag om Grolle

Woensdag 6 september hadden wij bij de Oude Calixtuskerk en het scoutingbos verschillende activiteiten. Het was leuk en leerzaam. We geleerd hoe piekeniers vochten. En we hebben met een kanon geschoten. We hebben met een kruisboog geschoten en we zijn ook naar het stadsmuseum geweest daar hebben we een filmpje gekeken over de slag. We hebben daar ook gekeken hoe Groenlo er vroeger uitzag en we hebben ook vuur gemaakt. We hebben ook nog geschreven met een echte veer het was een leuke dag.

Workshop Anita in de Week tegen het pesten

De workshop van Anita was erg leuk. We hebben geleerd wat het verschil is tussen pesten en plagen, dat iedereen op zijn eigen manier uniek is, wat het verschil is tussen de verschillende emoties en we hebben geleerd hoe je lichaamstaal kunt aflezen bij een ander. We hebben leuke spellen gedaan waardoor we bijvoorbeeld de verschillen tussen pesten en plagen leerden. We hebben complimenten aan elkaar gegeven en dat was erg fijn om te krijgen. We kregen onze complimenten allemaal op een kaart mee naar huis. Ze vertelde ons wat cyberpesten was en wat pesten met een persoon kan doen.

Week van de pauzehap

Ik vond de week van de pauzehap erg leuk ik had veel lekkere dingen gegeten zoals druiven, muesli-noten brood enzevoort. Ik vond het brood wel lekker met die rozijnen er in ik vond eigenlijk alles wel lekker om te proeven. De kinderpostzegels We zijn 27 september gestart met het verkopen van de Kinderpostzegels. Ik vind het verkopen van de Kinderpostzegels heel leuk en het is veel werk. We kunnen veel verschillende dingen verkopen zoals: zegels, powerbacks, Pim en Pom tassen, feestdagkaarten, pleisters van buurman en buurman en altijd goed kaarten.

Kinderboekenweek

In oktober was de Kinderboekenweek. Het thema was ‘Gruwelijk Eng’. In groep 7/8 hebben we prentenboeken gemaakt. De verhalen moesten griezelig zijn en maar we moesten de prentenboeken wel kunnen voorlezen aan jonge kinderen. Daarmee zijn we nu ook bezig. De afsluiting van de Kinderboekenweek was heel leuk, het lokaal van groep 5/6 was mooi gemaakt en de koekjes waren heerlijk.

Technieklokaal

23 oktober zijn we naar het technieklokaal in Lichtenvoorde geweest. We werden rond kwart voor 9 opgehaald met een grote bus. Daarna werd er in het technieklokaal uitgelegd welke dingen we deze dag gingen maken. De klas werd in twee groepen verdeeld. De ene groep maakte een elektrische magneet en de andere groep een zonnewijzer. 20 december gaan wij weer naar het technieklokaal, dan worden de groepjes weer gewisseld. Ik vond het heel leuk om te doen.

Gesprekken met de hand

Eind oktober hadden wij allemaal een papier gekregen en daar stond een hand op. Bij elke vinger stond een vraag. Door antwoord te geven op de vragen kon je over jezelf vertellen. Je kon vertellen waar je goed in was, waar je minder goed in was, wat je nog wilt leren, wat je niet leuk vond en wat je wel leuk vond. Daarna hadden we een gesprekje op school samen met mama en konden we alles vertellen over de hand. En over de dingen die wij graag willen leren dit schooljaar.

Sinterklaas in groep 7/8

Maandag 4 december hadden we pietengym. Dit was heel leuk. De juf had een 4 verschillende parcours uitgezet waarop wij moesten klimmen en gooien. Dit was heel leuk. Dinsdag hadden wij het Sinterklaasfeest in de klas. We hebben Sinterklaas op het plein ontvangen. In de speelzaal kregen we een Spaanse les, zodat de alle pieten ons ook konden verstaan en er geen misverstanden konden ontstaan. Daarna kwamen Sint en de Pieten bij ons in de klas. We mochten de Knex laten zien, Ruslan mocht voorlezen uit het boek waaruit hij gaat voorlezen tijdens de Voorleeswedstrijd en we mochten een dansje laten zien. Daarna hebben we een spel gedaan in de klas met het digibord, waardoor iedereen zijn eigen surprise kreeg. Het was een super leuke dag.