Welkom in groep 6-7-8!

Op deze pagina van de website kunnen jullie zien wat wij allemaal doen in groep 6/7/8.
Op maandag t/m vrijdag is Juf Kelly in de klas. Daarnaast zijn meester Bram en juf Herma op verschillende dagdelen ook in de klas.

De dag begint altijd met een 'inloop' moment. Tijdens de 'inloop' doen wij verschillende dingen die horen bij de week of bij de dag. Tijdens de inloop zijn er soms ook al wat instructiemomenten of verbeteren leerlingen samen met juf het werk. Na de inloop hebben we altijd instructiemomenten van taal, rekenen, spelling, technisch en/of begrijpend lezen. Na de instructiemomenten werken we zelfstandig aan onze taken en doelen van de week/periode. We plannen onze taken zelf met behulp van de weektaak.

Naast alle basisvakken hebben we ook gym, creatieve vakken en wereldorientatie. Gym hebben wij op maandag in de zaal en op donderdag op het plein. Voor wereldoriëntatie werken we dit schooljaar met Faqta. Door middel van projecten leren we over de natuur en techniek, de wereld en over de geschiedenis.

Kortom, onze dagen zijn altijd anders! Hieronder vind je verschillende activiteiten die wij in de klas of met de klas hebben gedaan. Veel kijkplezier! De foto's van de verschillende activiteiten zijn via facebook of in het fotoalbum te vinden. De leerlingen van groep 6/7/8 schrijven zelf de stukjes voor op de website.

Afsluiting Kinderboekenweek (volgt)

Les over en met Pluisje (oktober 2019)
Pluisje is de cavia van juf Kelly en Pluisje was 4 oktober (dierendag) op school. Voor de Kinderboeken week moeten we een verhaal bedenken dat over Pluisje gaat. Het moet een fantasie verhaal worden waarin Pluisje het belangrijkste personage is. We moesten met een dobbelsteen gooien. De dobbelsteen bepaalde met welk voertuig Pluisje op vakantie gaat. Een andere dobbelsteen bepaalde naar welke plek Pluisje moet. Degene met het mooiste verhaal kan een Gouden Griffel winnen. En degene met de mooiste tekening kan een Gouden Penseel winnen. Nu zijn wij druk aan het schrijven en tekenen.

Start Kinderboeken week (oktober 2019)
De start van de Kinderboeken week was leuk. De hele school ging bij elkaar zitten en toen deden wij het dansje op het liedje Reis Mee! van de Kinderboekenweek. Daarna hebben 6 kinderen uit groep 7 in groepjes van 2 voorgelezen. We mochten zelf kiezen bij wie we gingen zitten. Ik zat zelf bij het boek 'Liselotje krijgt een nieuwe fiets'. Het verhaal was super leuk en grappig. Na het verhaal zijn we terug naar de klas gegaan. Hierna moesten we aan het werk.

Eerste Faqta project (september/oktober 2019)
We hebben bij dit thema geleerd over donder, bliksem en het weer. Ik heb hier veel over geleerd. En ik vond het een heel leuk thema. Nu weet ik namelijk dat er 3 verschillende soorten wolken zijn en ik kan uitrekenen hoever de bliksem bij ons vandaan is. Je moet tellen tussen de bliksem en de donder. Als je 3 seconden telt, is de onweer 3 km ver. Ook hebben we geleerd over de kringloop van het water. De zon verdampt het water in de zee. Dit worden druppels in de lucht, met een moeilijk woord heet dit condenseren. Dit wordt een wolk, dan waait de wolk naar het land toe. De druppels worden steeds iets groter en dus iets zwaarder. Waardoor ze uit de lucht vallen en het begint te regenen. Dit drijft weer terug naar de zee bijvoorbeeld door een rivier. Dit blijft doorgaan.

De GGD les (september 2019)
Er kwam een vrouw die ons informatie gaf over wat gezond is en wat juist niet zo gezond is. Ze vertelde ook hoeveel suiker in het eten en drinken zit. Ik kwam erachter dat er heel erg veel suiker in sportdrank en energydrank zit. En dat sportdrank helemaal niet zo gezond is na het sporten. Ze had hele leuke vragen, waarbij je moest zeggen of het goed of fout was. We gingen ook nog een dansje doen waarbij je moest dansen. Ook vertelde ze dat het helemaal niet erg is om af en toe te snoepen, als het maar een klein beetje is en je er gezond bij eet. Vooral genoeg fruit eten en ieder uur een glaasje water is goed voor je. Als je te veel suiker eet kun je suikerziekte krijgen.

Slag om Grolle (september 2019)
In september zijn wij naar de Slag om Grolle geweest. We hebben daar veel leuke dingen gedaan en veel bekende mensen gezien. We hebben dingen als kruisboogschieten, kaarsen maken en een soort van kanonschieten met flesjes gedaan. We zijn ook in het stadsmuseum geweest en daar hebben we heel veel geleerd en mooie dingen gezien. Bijvoorbeeld het optillen van een kanonskogel. Het stadsmuseum vond ik zelf het leukste van de middag en ’s ochtends vond ik het kruisboogschieten het leukst.