Welkom in groep 6-7-8! 

Op deze pagina van de website kunnen jullie zien wat wij allemaal doen in groep 6/7/8.
Op maandag t/m vrijdag is Juf Kelly in de klas. Daarnaast zijn juf Judith en juf Herma op verschillende dagdelen ook in de klas.

De dag begint altijd met een 'inloop' moment. Tijdens de 'inloop' kiezen we een spel of werkje dat bij deze dag hoort. Tijdens de inloop zijn er soms ook al wat instructiemomenten of verbeteren leerlingen samen met juf het werk. Na de inloop hebben we altijd instructiemomenten van taal, rekenen, spelling, technisch en/of begrijpend lezen. Na de instructiemomenten werken we veel zelfstandig aan onze taken en doelen van de week/periode.

Naast alle basisvakken hebben we ook gym, creatieve vakken en wereldorientatie. Gym hebben wij op maandagen in de zaal en op donderdagen op het plein. Voor wereldorientatie werken we dit schooljaar met Faqta. Door middel van projecten leren we over de natuur en techniek, de wereld en over de geschiedenis. 

Kortom, onze dagen zijn altijd anders! Hieornder vind je verschillende activiteiten die wij in de klas of met de klas hebben gedaan. Veel kijkplezier! De foto's van de verschillende activiteiten zijn via facebook of in het fotoalbum te vinden. De leerlingen van groep 6/7/8 schrijven zelf de stukjes voor op de website. 

 

ANWB-les (december)
Maandag 10 december hadden wij een les van de ANWB. We kregen in de klas allemaal uitleg over hoe je veilig in het verkeer kon fietsen. Dit was leerzaam. Daarna moesten we buiten een parcours fietsen met en zonder rugzak. We kregen allemaal een certificaat, omdat we het goed gedaan hadden. Het was een leuke en leerzame ochtend. 

Sinterklaas op school (december)
Woensdag 5 december hebben wij het sinterklaasfeest op school gevierd. Sinterklaas kwam aan en we hebben in de hal samen gezongen en gedanst. De pieten hadden zich allemaal verslapen op 1 piet na. Ze hadden allemaal smoesjes waarom ze te laat waren, dit was heel grappig. Twee pieten moesten ook nog omkleden, die waren nog in hun pyjama. In de klas kwam Sinterklaas ook met de pieten. Hadeel mocht wat voorlezen en Faissal en Ibtissam hebben hun geschilderde portret laten zien. Samen hebben we gedanst. Dit was leuk. Daarnaa hebben we het grote dobbelspel gespeeld, zodat iedereen zijn gedicht kon voorlezen. Dit was grappig we moesten allemaal opdrachten doen, liedjes zingen, tekeningen maken en vragen beantwoorden. Aan het einde van de ochtend mochten we al onze cadeautjes uitpakken. Het was een leuke ochtend. 

Rommelpiet en puzzelpiet (november)
We mochten donderdag allemaal onze schoen zetten. De volgende ochtend was er heelveel rommel op school alles was in de war. En onze schoenen waren weg. In de klas waren allemaal puzzels verstopt. We hebben bijna een uur gepuzzeld voordat we wisten waar rommelpiet en puzzelpiet onze schoenen hadden verstopt. Ze zaten in de vaatwasser, maar wel met wat lekkers. Het was leuk om samen te puzzelen en naar de schoenen te zoeken. 

Edukans actie: schoenmaatjes (november)
Een tijdje terug zijn wij met het project Schoenmaatjes gestart van Edukans. Juf Kelly heeft een filmpje laten zien van toen zij met Edukans in Ethiopië was. Dit was al wel een tijdje geleden, maar we konden goed zien hoe het in een land zoals Ethiopië is. Juf heeft ook allemaal spulletjes laten zien die ze daar had gekregen of gekocht. Dit was heel leuk. Daarna zijn we in drie groepen verdeeld. Sommige kinderen gingen de schoendozen versieren, sommige kinderen hebben een mooie tekening voor in de schoenendoos gemaakt en andere kinderen hebben vriendschapsarmandjes gemaakt. We mochten 4 weken lang allemaal spulletjes meenemen voor in de schoenendoos. We hebben met z'n allen 5 schoenendozen gevuld. We hopen dat er 5 kinderen heel blij mee worden gemaakt. 

Sint Maarten (november)
Zondag 11 november was het Sint Maarten. We mochten ook op school een liedje komen zingen. Alle juffen en de meesters waren er en zij hadden iets lekkers voor ons gemaakt. 

Portretteren van ouderen (november)
De kinderen van groep 8 mochten met juf Kelly en Juf Jessie naar de Molenberg om daar samen een groepje ouderen te schilderen. Iedereen werd aan iemand gekoppeld, die moesten dan geschilderd worden op een groot doek. Dit was leuk om te doen. De kinderen op school van de andere groepen hebben ook geschilderd zij mochten een foto van iemand die wat ouder was meenemen naar school om te schilderen. De drie mooiste portretten van de school zijn verkozen tot winnaar en doen mee aan de wedstrijd van het Ouderenfonds. 

Voorleeswedstrijd (oktober)
De voorleeswedstrijd van dit jaar was tijdens de Kinderboekenweek. Er deden 9 kinderen van groep 7/8 mee aan de voorronde. Ze hebben allemaal goed voorgelezen. Juf judith en juf Kelly zaten in de jury en hebben naar alle kinderen geluisterd. Hadeel is de voorleeskampioen van dit schooljaar geworden. Zij gaat naar de volgende ronde. 

Kinderboekenweek (oktober)
De kinderboekenweek had het thema 'Kom erbij' en dit ging over vriendschap. In onze groep hebben we allemaal een prentenboek gemaakt met het thema vriendschap. Het prentenboek moest geschikt zijn om voor te lezen aan de kleuters. We maakten de prentenboeken in groepjes van 3. Het was heel leuk om te doen. Juf las ook een boek voor en bij dat boek moesten wij een nieuwe kaft ontwerpen. Je kon voor de mooiste tekeningen een gouden penseen winnen en voor het mooist geschreven verhaal kon je een gouden griffel winnen. Aan het einde van de Kinderboekenweek was er een tentoonstelling waar alle ouders ook mochten komen kijken naar de werkjes. Toen werden ook de griffels en penselen uitgedeeld. Dit was leuk!

Technieklokaal (oktober)
We zijn al weer 1 keer naar het technieklokaal in Lichtenvoorde geweest. We hebben er hard gewerkt. We hebben in twee groepen weer twee verschillende werkjes gemaakt. In december gaan we weer naar het technieklokaal en dan wisselen wij om.